Evenemang 2021
v. 23 Sommarläger
29.6 kl. 11-15 Barnens dag

Temasöndagar i juli:
4.7 kl. 12-15 Vernissage: Textilier från Närpes
11.7 kl. 12-15 Museidamernas loppis
18.7 kl. 12-15 Fruntimmersveckans kafferep
25.7 kl. 12-15 Fiske

5.8 kl 17-19 Folkdräktspicknick
12.8 Konstens natt
12.9 kl. 11-15 Bragemarknad
13.12 Lucia

Evenemang

På Bragegården ordnas evenemang knutna till årets och livets olika seder och högtider. Återkommande evenemang är:

Sportlovsöppet
Under sportlovsveckans tisdag ordnas familjeevenemanget Sportlovsöppet på Bragegården. Då kan barnen och deras familjer bl.a. prova på gammaldags vinteraktiviteter på gårdstunet och karda och spinna vid spisen inne i storstugan.

 

1:a maj på Bragegården
Under första maj är Lillstugan öppen med kaffe och våffelservering. Guidningar ges i storstugan.

 

Barnens dag
I juli ordnas det populära familjeevenemanget Barnens dag. Under denna dag fylls bragegården med djur som hör en bondgård till. Det finns bl.a. får, höns, kaniner, hästar och alla får klappas av barnen. Besökarna får även ta del av olika hantverkar- och konststationer.

 

Bragemarknaden
När hösten kommer ställer Brage till med Bragemarknad där man kan hitta höstens skördeprodukter och hantverk av olika slag av ett 30-tal lokala försäljare.

 

Lucia
Brages lucia är en 80-årig tradition inom Föreningen Brage i Vasa där man genom allmän röstning väljer vem som får representera årets Brage lucia. I samband med röstningen sker en penninginsamling där medlen skänkes till välgörande ändamål. Kröningen sker på luciadagens fömiddag i Trefaldighetskyran i Vasa. På kvällen skrider lucia genom Vasa stad, med sina tärnor och ett följe av tomtar, fram till Vasa stadshus där en barnfest följer.