Tapahtumat

Hiihtolomarieha
Hiihtolomaviikon tiistaina järjestetään perhetapahtuma Bragegårdenilla. Silloin voivat lapset perheineen kokeilla mm. vanhanajan talvipuuhia pihamaalla ja karstata ja kehrätä sisällä tuvassa takan äärellä.

 

 

Vappukahvila
Vapunpäivänä tarjoillaan Pikkutuvan kahvilassa kahvia ja vohveleita. 

 

Lastenpäivä
Heinäkuussa järjestetään suosittu perhetapahtuma Lastenpäivä. Silloin Bragegården on maatalo eläimineen. Paikalla on lampaita, kanoja, kaneja, hevosia ja niitä pääsevät lapset taputtelemaan. Kävijät saavat myös osallistua erilaisiin käsityö- ja taidepajoihin.

 

 

Bragenmarkkinat
Syksyn tullen Bragessa järjestetään markkinat. Kolmisenkymmentä erilaista paikallista myyjää tarjoaa myyntiin syksyn satoa ja käsitöitä.

 

Lucia
Bragen lucia on 80-vuotinen perinne, jonka mukaisesti Vaasan Brage –yhdistys yleisellä äänestyksella valitsee edustajan vuoden Bragen Luciaksi. Äänestyksen yhteydessä on keräys, jonka tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Lucia kruunataan Vaasan kirkossa lucianpäivänä aamupäivällä. Illalla Lucia kulkee kaupungin halki neitoineen ja tonttuineen Vaasan kaupungintalolle, missä jatketaan lastenjuhlalla.