Mar 2024
TiOnToFr
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Aktuellt

Mera information om samtliga evenemang hittar du i kalendern till vänster!

Föreningen Brage i Vasa r.f. söker verksamhetsledare!

Till verksamhetsledarens uppgifter hör att planera och genomföra föreningens verksamhet, sköta föreningens ekonomi och se till att föreningens resurser används effektivt. Arbete innefattar också utveckling av verksamheten samt koordinera olika projekt. Verksamhetsledaren har hand om bl.a. evenemangsplanering, bidragsansökningar, administrativa uppgifter, HR och marknadsföring.

Vi söker dig som är van att ta initiativ, arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och intresse att arbeta med olika människor. Du ska vara välorganiserad och kunna prioritera dina uppgifter. Goda datatekniska kunskaper är nödvändiga i arbetet. Här ingår t.ex. uppdatering av hemsidor, affischer och marknadsföring. Du bör också ha körkort och möjlighet till egen bil.

Vi erbjuder en tillsvidare anställning med 4 månaders prövotid. Kvälls- och helgjobb förekommer ibland och är en förutsättning för att utföra arbetet. Arbetet är flexibelt och kan delvis göras på distans, samt vid kontoret vid den natursköna miljön vid Brages friluftsmuseum i Vasa.

Skicka din ansökan, CV och löneanspråk till info@vasabrage.fi, senast den 5.4.2024. Vi går igenom alla ansökningar löpande och anställer så fort vi hittar lämplig person, så om du är intresserad tveka inte med att skicka in din ansökan!

Frågor och mer information ges av Johanna Norrgård, tfn. 0440127166, johanna.norrgard@vasabrage.fi.

 

Sportlovsöppet

Sportlovsöppet vid Brages friluftsmuseum, Sandviken, tisdag 27.2 kl. 11-14. Ponnyridning kl. 12-13 (kontantbetalning, 3€). Utomhuslekar , rörelsebana och tipspromenad längs naturstigen. Korvförsäljning på gårdstunet, i Lillstugan fås bullar, kaffe och saft. Fritt inträde!

Brages Lucia 2023

Luciadagens program 13.12

Kandidatjakt 2023

 

Kandidatjakten för Brages Lucia 2023 är igång och vi söker nu personer som är 17-28 år, tycker om att sjunga och uppträda samt har ett genuint intresse för att glädja och hjälpa, speciellt barn och åldringar. Nomineringar skickas till info@vasabrage.fi senast 29.10. Kom ihåg att skriva en kort motivering och bifoga ett fotografi!

Foto: VBL/Mikael Nybacka

Höstmarknad 3.9 kl. 11-15

På Brages höstmarknad är privatpersoner och småföretagare välkomna att sälja traditionella hantverk och skördeprodukter direkt till konsumenterna. Nu kan alla intresserade anmäla sig som försäljare till marknaden. En försäljningsplans kostar 10€ och bordshyran (bord med tak) är 15€ om man inte vill ta med eget bord.

Anmälningar per tel. 0440127166 eller epost till info@vasabrage.fi senast 25.8.

 

Brages friluftsmuseum fyller 90 år den 4 juni, kom och fira med oss!

Festtal av Peter Sahlsten
Folkmusik av Korsholmsgillet
Ordet är fritt
Kaffeservering med tårta
Öppet hus 14-16

Du får gärna klä dig i folkdräkt om du har en sådan. Fritt inträde!

Brages Lucia 2022

Barnens dag 5.7 kl. 11-15

På Barnens dag har vi olika bondgårdsdjur på Bragegården som barnen får bekanta sig med. Hästen Minetta drar barnen i kärra kl. 12-13.
Under hela dagen kan man måla på duk, leka med gammaldags lekredskap, meta träfiskar, besöka sommarens utställning i Svepladan, samt gå en tipspromenad längs vår naturstig. I Storstugan har vi öppet hus.

På gårdstunet säljs det korv och kråkskogsbagaren är på plats och säljer syltgrisar.

Fritt inträde!

Vernissage av sommarens utställning 3.7 kl. 12

Vernissage av sommarens utställning Folkdräkt - Hundra år av organiserat dräktarbete, ordnas söndagen 3.7 kl. 12-14 vid Brages friluftsmuseum.

Utställningen ordnas i samarbete med Helsingfors Brages dräktbyrå och är öppen 3.7-14.8 ons-sö kl. 12-17. Fritt inträde!

Sommarläger 6-10.6.2022

Gillar du att pyssla och lära dig om hur man gjorde förr i världen? Vill du få nya kompisar och prova på nya saker? I så fall kommer du att trivas på Brages hantverksläger!

Under det fem dagar långa lägret kommer vi bl.a. att pyssla i olika material och testa på hur man gjorde mat förr i världen. Naturligtvis hinner vi också leka och busa på museiområdet! Veckan avslutas med en utställning där vi visar upp allt vi gjort under veckan.
Ta med lämpliga kläder och egen lunch (mellanmål ingår i priset).

Tidpunkt: måndag-fredag kl. 9-16

Ålder: årskurs 1-5

Lägerledare: Johanna Norrgård och Andrea Sandås

Pris: 30€ eller 50€/syskonpar

Anmälan till info@vasabrage.fi eller 044 012 7166. (OBS! Begränsat antal platser – de 12 först anmälda ryms med!)

 

Museet som klassrum

Friluftsmuseer är perfekta klassrum. På museerna kan man arbeta ämnesöverskridande, lyfta fram komplicerade processer på ett handgripligt sätt och ha väldigt roligt medan man lär sig!

Den här var utgångspunkten när Stundars museum i Solf, Korsholm och Brages friluftsmuseum i Vasa för ett drygt år sedan slog sig ihop och startade projektet Museet som klassrum.

Projektet hade som mål att utveckla museerna som lärmiljö och skapa inspirerande metoder för lärande i museer. Museerna ville erbjuda eleverna intressanta sätt att lära sig om historia och aktuella företeelser. Också FN:s globala mål för hållbar utveckling, det s.k. Agenda 2030, utgjorde en viktig inspirationskälla.

Resultatet av detta arbete blev två pedagogiska program – Det historiska miljöäventyret för årskurs 1–6 och Fördel skola för årskurs 6–9.

Programmen utgår från läroplanen för grundskolan och kan knytas till många av målen i FN:s Agenda 2030, men fokus ligger på mål 12: Att främja hållbara konsumtions- och produktionsmönster, och mål 4: Att säkerställa en inkluderande och jämlik utbildning av god kvalitet och främja livslångt lärande för alla.  

Programmen, som lanseras i slutet av januari, erbjuds på svenska och finska vid bägge museerna. Via webbsidan http://www.museetsomklassrum.fi/ kan man läsa mer om programmen och boka in sin skolklass. På sidan finns också ett omfattande tilläggsmaterial som kan användas i klassrummet och kompletterar besöket på museet.

Projektet har finansierats av Museiverket, Svenska Österbottens kulturfond och Harry Schaumans stiftelse.

 

Sportlovsöppet 1.3.2022 kl. 10-14

Välkomna att besöka Brage under Sportlovsveckan! På området finns pulkabacke och tipspromenad. Tisdagen 1.3 kl. 10-14 är Fiskarbastun öppen, ta med egen matsäck och grilla korv i den öppna spisen.